Page 48 of 55

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Sun Jan 29, 2017 6:26 am
by _Vlad_
@Oleg, please add shader configuration for "cutout_fence".
you can found model with this shader here:
x64i.rpf\levels\gta5\_citye\downtown_01\downtown.rpf\dt1_lod_03_04_05_11_children.ydd

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 4:58 am
by _Vlad_
@Oleg, any update on my shader request?

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 5:10 am
by Oleg
later this night, very busy at the moment.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 5:27 am
by _Vlad_
@Oleg, ok, thanks!

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Tue Jan 31, 2017 3:49 pm
by Gta5KoRn
is there a way to move one vertex to another one to exact same position, without moving it manually? weld tool does this, but it makes from 2 vertices 1 and it destroys the mapping..

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Wed Feb 01, 2017 12:11 am
by Oleg
nope, you can move them manually only with snapping toggled on.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 12:02 pm
by _Vlad_
@Oleg, thanks for "cutout_fence" shader!
Can you please add "water_riverlod" shader?
model with this shader located here x64j.rpf\levels\gta5\_citye\indust_02\indust_02.rpf\id2_21_e_slod1_children.ydd

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 1:56 pm
by Gta5KoRn
would this possible for you to create such tool, that could move vertices to another, like "copy local axes" tool?

i found now a way, but its pain in the ass. I open 2 projects, then in 1st project i select vertex that i need to move, and in the 2nd project i select the vertex with the position i need, then in 1st project i type the XYZ values of the another one...

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 10:37 pm
by Oleg
merge the object you read XYZ from into your current scene (or import it as .obj model). then switch both objects to vertices mode (by selecting both at a time), then move vertices with "Enable Snapping" and "Snap to vertices" buttons toggled in "Snapping" toolbar on top.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Fri Feb 03, 2017 6:40 am
by Gta5KoRn
thanks, thats what i needed!!

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Fri Feb 03, 2017 8:46 am
by _Vlad_
@Oleg, can you please take a look at shader "normal_decal_tnt"
model located here x64m.rpf\levels\gta5\_cityw\santamon_01\sm_20.rpf\sm_20_grnd3_dtl.ydr

P.S Thanks a lot!

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Sun Feb 05, 2017 8:30 am
by _Vlad_
@Oleg, you forget to fix warning after reexporting with some shader from this post viewtopic.php?f=31&t=7360&p=50800#p50800

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Wed Feb 08, 2017 8:12 am
by _Vlad_
@Oleg, something wrong with "water_riverlod" shader, after reexport model with this shader game is crashed, it's possible to fix this shader?

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Fri Feb 10, 2017 2:25 pm
by Gta5KoRn
Hi Oleg, i have an old bug again, that i already have ages ago. The mapping of object is correct, but it seems to be scaled or something like that. The tile of texture is 1.00. Here is the obj file https://yadi.sk/d/ZJ9-TM373Dq9pS Please take a look. the bug is on material/texture "stitch".

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Fri Feb 10, 2017 10:53 pm
by Oleg
@_Vlad_, my game does not start as it tries to download Social Club update and keep failing to do so,

@Gta5KoRn, the model and import is correct. the uv-mapping for stitch material is very-very small somewhere at {u=0.4, v= 0.7} point. if you zoom closer, you will see it. it is stored this way in an .obj file, so I guess an original model you exported already has the same problem.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:53 am
by _Vlad_
@Oleg, you game still not working?
Can you please take a look at "normal_cutout_tnt" shader
model can be found here x64m.rpf\levels\gta5\_cityw\santamon_01\sm_22.rpf\sm_22_alpha.ydr

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 10:09 am
by Oleg
yup. my game is still out of chance to launch. keeps downloading and fails to install updates. waiting for a bundle to be available for download as I used to update earlier, just need to wait for some time. will take a look at this shader this evening.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 11:01 am
by _Vlad_
@Oleg, oh
can you please take a look at shader "normal_decal_tnt" too?
model located here x64m.rpf\levels\gta5\_cityw\santamon_01\sm_20.rpf\sm_20_grnd3_dtl.ydr

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 12:28 pm
by Oleg
normal_decal_tnt is already available.
normal_cutout_tnt added.

got social club 1.2.1.4 installed, the game runs fine now.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Fri Feb 17, 2017 1:47 am
by _Vlad_
@Oleg, ok, thanks!

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Sat Feb 18, 2017 4:10 pm
by _Vlad_
@Oleg, such things as prop_gas_pump_1d.yft not supposed to work correclty after export?
http://2.bp.blogspot.com/-6cy0ED6VcZI/U ... 0629_3.jpg
After reexporting it's not more possible to expolode it with pistol or assault rifle, Only explosion weapon such as RPG or Minigun.
And when it's exploded, it's not use "damaged parts"

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Mon Feb 20, 2017 12:25 pm
by Gta5KoRn
how can i do correct livery mapping from scratch? when i use unwrap, it looks...ehm.. bad http://imgur.com/a/pC3lx
when i use from view or world some parts are stretched...

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Mon Feb 20, 2017 12:55 pm
by Oleg
switch it to manipulators level in UV Mapper, use "Insert" hotkey (for Modify'Insert tool) to add more control points; then move control points to reshape "bad" result of unwrap. in most of cases, pinning more control points can give a suitable result.

then, by selecting and deleting all control points, you "commit" dynamic modification and will be able to edit UV chart on vertices level like other regular UV-mapping charts.

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Mon Feb 20, 2017 3:56 pm
by Gta5KoRn
i dont know why but it doesnt work more somehow.. that points dont appear more when i press insert in manipulators level.. worked only once :/

Re: Report Import/Export bugs here

PostPosted: Tue Feb 21, 2017 10:12 am
by _Vlad_
@Oleg, anything you can say about my previous post? viewtopic.php?f=31&t=7360&start=1175#p51209