Report Import/Export bugs here

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Thu Jan 19, 2017 12:10 pm

@Oleg, also, no difference with colors in game, it's the same white, like before ediitng
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Thu Jan 19, 2017 12:19 pm

the "before export" part is an import of original model? are there multiple light selected, as some properties are missing values?
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Thu Jan 19, 2017 12:46 pm

@Oleg, yep, it's origanal model, but with chanded the half of the mesh, but without any changes in light
no, only one light selected
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Thu Jan 19, 2017 1:15 pm

edited lights will take effect at the very close distance only.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Fri Jan 20, 2017 9:27 am

@Oleg, sure, i know about that, no difference on the closest distance (less than 1 meter in game)
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Sat Jan 21, 2017 5:44 am

@Oleg, can you check this x64f.rpf\levels\gta5\props\roadside\v_signs.rpf\prop_sign_route_01.yft
something wrong with wood material after reexport, and btw how i should import/export this thing?
Also, after reexport, in the game, when you crashed into this sign, it's duplicates for some reason
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Sat Jan 21, 2017 11:47 pm

@Oleg, anything?
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Sun Jan 22, 2017 1:32 am

nope, haven't been working on this yet.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Import Bug

Postby Bozak18 » Mon Jan 23, 2017 9:54 am

Hello i have a bug....

I can't Import a ydd files :
Attachments
bug.png
Bozak18
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 22, 2017 3:23 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Mon Jan 23, 2017 10:07 am

if the "Show Preview" pane shows a preview image from inside ig_bankman.ydd, then this file was exported by ZModeler and probably contains locking info. You can't import such a model file back into ZModeler. You can ask model author for an unlocked file or for .z3d file of this model.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Mon Jan 23, 2017 11:42 am

@Oleg, please take a look at "emissive_tnt" shader
model can be found here x64i.rpf\levels\gta5\_citye\downtown_01\dt1_11.rpf\dt1_11_build_logo.ydr
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm


Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Mon Jan 23, 2017 12:41 pm

is it possible to decrase intensity/speed of zoom (Alt+Right click)?
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 177
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Mon Jan 23, 2017 12:54 pm

when zooming with mouse wheel, holding CTRL will decrease zoom speed. when talking about Alt+Right mouse button, no there is no way to change zoom speed. I suspect you have difficulties in zooming closer to some object with no clipping of geometry? If so, try Alt+Shift+Right mouse button and move mouse up/down to change field of view. thus, you will be able to zoom closer with no clipping. This applies to Perspective and 3D view only (does not apply to User view).
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Mon Jan 23, 2017 5:07 pm

ok, got it, thanks!
Btw can you change the method of applying of the weld tool? because by using it, it applies the default setting immediately, and sometimes when i change it to another values, the program crashes. It would make more sense if it applies after the values are changed.
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 177
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Mon Jan 23, 2017 10:43 pm

it applies with default settings, then window appears and you can refine settings there and see result immediately. until you press Ok button, you should be able to change settings and see result. Ensure your object does not exceed 64K vertices.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Mon Jan 23, 2017 11:04 pm

@Oleg, will be "emissive_tnt" shader available today?
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Mon Jan 23, 2017 11:09 pm

yes
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Tue Jan 24, 2017 1:26 am

@Oleg, thanks a lot!
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 156
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Jan 24, 2017 8:48 am

Oleg wrote:it applies with default settings, then window appears and you can refine settings there and see result immediately. until you press Ok button, you should be able to change settings and see result. Ensure your object does not exceed 64K vertices.

i know, but as i said, program crashes very often, when i refine the settings, even on low-vertices objects.
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 177
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Tue Jan 24, 2017 9:38 am

do you have an object/scene that certainly causes a crash? or may be crash in most of attempts? send me such a .z3d file for research.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Jan 24, 2017 11:22 am

ok, will send, when this happens again. i found a method, when i use weld, i click somewhere on empty area, then i change the values. And after that i select the object and assign the weld. In this way i dont get crashes, but it isnt really handy.
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 177
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Tue Jan 24, 2017 11:39 am

do you have "Auto" mode toggled in the bottom of ZM window?
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Jan 24, 2017 12:39 pm

no, its not toggled
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 177
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Wed Jan 25, 2017 12:46 pm

Comment on recent update:

You can use wildcards ( * = match zero or more "any characters", ? = match one "any character") in texture group name to match different export file names. For example, using texture group "buffalo*.yft" will embed associated textures while exporting buffalo.yft, buffalo2.yft, buffalo2_hi.yft and like this.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7840
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

PreviousNext

Return to Grand Theft Auto V

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest