Componants wont toggle

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

Componants wont toggle

Postby Zack100 » Tue Jan 09, 2018 3:19 pm

So Ive added extra parts to my vehicle and for some reason when I spawn it in game and add the extra part it wont enable. Any suggestions?
Zack100
 
Posts: 51
Joined: Sat Sep 19, 2015 1:57 pm

Re: Componants wont toggle

Postby tall70 » Tue Jan 09, 2018 7:43 pm

Could be so many different reasons, is this your 1st mod?
If extras are showing in SNT you should have hiearchy correct, maybe something with compounding. Check if components are showing in lods in ZM and in OpenIV... maybe post hiearchy pictures
User avatar
tall70
Beginner
 
Posts: 481
Joined: Tue Aug 11, 2015 3:13 pm

Re: Componants wont toggle

Postby Zack100 » Wed Jan 10, 2018 7:42 am

tall70 wrote:Could be so many different reasons, is this your 1st mod?
If extras are showing in SNT you should have hiearchy correct, maybe something with compounding. Check if components are showing in lods in ZM and in OpenIV... maybe post hiearchy pictures

Its mainly the light bar that wont toggle. Everything else works just fine. I have a collision set for it but it wont toggle in game. but heres the picture of the hiearchy
anyways Its not my first by the way Im quite experienced Im just trying to figure out why there not working all of a sudden.
https://i.imgur.com/UbRkrA2.png
Zack100
 
Posts: 51
Joined: Sat Sep 19, 2015 1:57 pm

Re: Componants wont toggle

Postby Oleg » Thu Jan 11, 2018 5:39 am

rename parts (swap part name that toggles with the one that don't) and see whether problem relates to an object's hierarchy location or to the name of the part not being working properly.

if extra_6 or extra_9 is a problem, put updated gta_parts.xml file into Install folder (attached to guide thread).
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 8264
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Componants wont toggle

Postby Zack100 » Thu Jan 11, 2018 6:42 pm

Oleg wrote:rename parts (swap part name that toggles with the one that don't) and see whether problem relates to an object's hierarchy location or to the name of the part not being working properly.

if extra_6 or extra_9 is a problem, put updated gta_parts.xml file into Install folder (attached to guide thread).

okay thanks ill be sure to try it out tonight
Zack100
 
Posts: 51
Joined: Sat Sep 19, 2015 1:57 pm

Re: Componants wont toggle

Postby tall70 » Fri Jan 12, 2018 8:20 am

The picture doesn't show for me it's only thumbnail very pixelated, is the extra Collision named extra or misc?
User avatar
tall70
Beginner
 
Posts: 481
Joined: Tue Aug 11, 2015 3:13 pm

Re: Componants wont toggle

Postby C10Frost » Sun Jan 14, 2018 3:44 pm

It's "extra_1 [col]"

link to the full sized image:
https://i.imgur.com/UbRkrA2.png
C10Frost
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 08, 2018 4:08 pm

Re: Componants wont toggle

Postby tall70 » Tue Jan 16, 2018 12:07 pm

Does light bar extra1 show in SNT? If not, i had similar problem caused by reaching poly limit. I tested first three lods and all extras showed correctly. It's pretty easy to reach limit on L3 and L4.
User avatar
tall70
Beginner
 
Posts: 481
Joined: Tue Aug 11, 2015 3:13 pm

Re: Componants wont toggle

Postby Zack100 » Fri Feb 09, 2018 10:12 am

I think I got it to work now. It was just a little trial and error. Thanks for the help guys.
Zack100
 
Posts: 51
Joined: Sat Sep 19, 2015 1:57 pm


Return to Grand Theft Auto V

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests