Page 1 of 1

Bug export collision

PostPosted: Wed Apr 26, 2017 1:29 am
by wagad25
VIdeo bug export

https://youtu.be/7yd4f545YKw

Original file arquive
https://mega.nz/#!Dc9jHKQK!pfIfmeQAbCgS ... DG30z73xnI

In Blender it is working.

Re: Bug export collision

PostPosted: Thu Apr 27, 2017 11:27 am
by wagad25
Oleg help-me!!!

Re: Bug export collision

PostPosted: Fri Apr 28, 2017 4:39 am
by Oleg
at weekend. have absolutely no time at the moment.

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon May 01, 2017 10:48 am
by wagad25
Please....please....

Re: Bug export collision

PostPosted: Wed May 03, 2017 4:45 am
by wagad25
I've been trying to resolve it for 2 weeks, I've sent private messages to you. :| :?

Re: Bug export collision

PostPosted: Fri May 05, 2017 3:53 am
by Oleg
I remind I've viewed the video and loaded original game model of this prefab for an inspection but got nothing that is missing (comparing to the exported version). It requires deep exploration that I have no time for at the moment. Is it possible to you to put this on hold for a week or so? keep your .z3d file with problematic scenes, so you will be able to export them once the fix is found.

Re: Bug export collision

PostPosted: Sat May 06, 2017 5:40 am
by wagad25
Okay, let's wait. :D

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon May 22, 2017 4:38 am
by wagad25
Loading.....

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon May 22, 2017 5:09 am
by Oleg
:oops: subject is not under research.

Re: Bug export collision

PostPosted: Tue Jun 13, 2017 11:51 am
by wagad25
I paid for zmodeler 3 to run,
Please solve it quickly :x

Re: Bug export collision

PostPosted: Wed Jun 14, 2017 4:59 am
by Oleg
I can suspend your license and issue you an extra 2 month license that you were unable to complete the task. The subject is not under research, more precise, I'm not working on ZModeler at the moment as I'm busy with real life and reach my computer few hours a week. Meanwhile, the task I've started to implement requires me to finish it first, as It affects entire ZModeler (making it impossible to release updates until the task I deal with is complete).

Re: Bug export collision

PostPosted: Thu Jul 13, 2017 8:14 am
by wagad25
Resolved in new zmodeler ?

Re: Bug export collision

PostPosted: Sat Jul 15, 2017 2:58 am
by Oleg
no. I've imported the model in a video and exported it with no changes. pmd file is identical to original; ppd file has the same size and very similar (with no significant changes) to original, pmg file is nearly identical too. I can't put this prefab model to test in game (I'm absolutely not familiar with in-game editor), it does not seems to show me any prefabs from "prefab2" folder. how could I test it in game?

have you tried to test this prefab in parts in game? I mean - put original prefab in a mod and add zmod-generated .ppd file (test in game), then do the same, put zmod-generated pmd file... then pmd+pmg? if possible, record me a video how to put this prefab into a map (perfectly into empty map from ground up). I've spent hour trying to create simple circle map and ride it, but failed as it neither saves, nor validates, nor runs at all.


Edit: I've launched and updated Steam version of my game. now I see fr_speed_bump_01_temp in map editor, but still can't build a simple test ring road with this model to drive over it...

Re: Bug export collision

PostPosted: Sat Jul 15, 2017 4:06 am
by Oleg
..ok, after spending one more hour on this I was able to make a simple test with roadbump on it. then I've installed a modded roadbump too and it worked absolutely fine to me. I've added extra box bump on it so you can see it clearly too:

roadbump.gif
roadbump.gif (3.68 MiB) Viewed 98 times


Edit: uploaded looped version of GIF. Also, I'm unable to test it with trailer, so I'm attaching the exported prefab model here. On your video I see truck wheels and third trailer wheel acting slightly different too, so the problem does not relate to wheel 1&2 of trailer only.

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon Jul 17, 2017 5:47 am
by wagad25
The truck you will have will work.
The problem is with the traffic,
Only traffic does not work

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon Jul 17, 2017 5:57 am
by Oleg
have you tried scs forum to ask game developers on this issue? there is nothing specific in a model/prefab regarding those collision shapes. I suppose, it's something the game does wrong with the modded file.

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon Jul 17, 2017 8:01 am
by wagad25
This is strange because when I use Blender this works

Re: Bug export collision

PostPosted: Mon Jul 17, 2017 11:19 pm
by Oleg
can you send me a set of files produced by ZModeler and the same set of files produced by Blender?

Re: Bug export collision

PostPosted: Tue Jul 18, 2017 4:26 am
by wagad25
Hello, I'll do it.